Carnaval

Carnavals Vereniging  DE KERKUILEN

U bent zeer welkom met uw Kapel of vereniging tijdens Carnaval!  Laat wel even vooraf weten via e-mail naar:  cvdekerkuilen@gmail.com  (secretaris)   

Vroeger droeg café ’t Uilennest de naam Kerkzicht. Omdat je vanuit dit café recht op de kerk keek. In de kerktoren zaten Uilen. Volgens de klanten vroegen die uilen zich af, hoe ’t in het café zou zijn en wilden ze zich daar graag bij toevoegen. Dit is op een carnavaleske manier gebeurd en daarom heet onze carnavalsvereniging sinds 2 Maart 1972: De Kerkuilen.

De Kerkuilen zijn inmiddels al jaaaren een begrip in de carnavalswereld. Vele inmiddels bevriende Verenigingen en Prinsen hebben ons café bezocht en kwamen de daaropvolgende jaren weer terug. Oud burgemeester Vreemans is er al enkele malen binnen geweest.

Evenals onze  Stadsprinsen en burgemeester Noordanus en Commisaris van de koning: van den Donk en niet te vergeten Guus Meewis

Wij zijn blij met onze nieuwe eigenaar (ons Turks Uiltje 2007) die is neergestreken op het Uilennest, want hij draagt ons (de Kerkuilen) en de carnaval op handen.

Wij zien graag alle leeftijdscategorieën tijdens de Carnaval binnen vliegen en zijn alom bekend door onze goed georganiseerde uilskuikentjes bal.
Deze word zaterdagmiddag gehouden. Met vele spelletjes en versnaperingen voor de uilskuikens. Een beker voor de best verklede Kerkuiltje.

Zij zijn dan de belangrijkste gasten in ons nest. Wij gooien de nieuwste, maar ook oudere carnavalsnummers door de bomen.
Vele verenigingen en orkesten komen ons nest bezichtigen en gezellige, feestvierende mensen komen de sfeer verhogen. 

U kunt ons ook steunen als steunlid door een bedrag van € 30- het eerste jaar ontvangt U daar een embleem van onze vereninging om dat te tonen.

Wij hopen iedereen te begroeten voor veel Carnaval plezier.

Bestuur CV de Kerkuilen

 

Ook zijn we de residentie van de Vriendenclub VC WIJ TWEE plus.  Opgericht door Sandra en Dennis Gommer. Toen waren ze met twee en zijn met 98 (plus) uitgegroeid. 

Uilennest herbergt ook VC De Bitterballekes, Opgericht door Leon Oudenaert en Wesley Leijssenaar, met onze hoofdsponsor De Jong snacks!

Voor de programmas van deze vriendenclubs kunt u de info halen aan de bar, onder het genot van een lekker biertje.

 

 

 

 

 

 

 

Carnaval